Турция кани Tesla да построи завод в страната

  • Мъск пристигна на срещата със сина си Литъл Екс, който получи от Ердоган футболна топка. Мъск пристигна на срещата със сина си Литъл Екс, който получи от Ердоган футболна топка.

18 Sep 2023

Турският президент Реджеп Ердоган официално кани Tesla да изгради следващия си “гигазавод” в Турция. Дирекцията по комуникациите на Турция цитира думи на Мъск, според които “много турски доставчици вече работят с Tesla и Турция е сред най-важните кандидати за следващия гигазавод”, съобщава Reuters.

Ердоган и Мъск вчера (неделя, 17 септември 2023 г.) имаха среща в “Турската къща”, бизнес сграда в Ню Йорк, където турският президент е за участие в 78-ата сесия на Общото събрание на ООН. Мъск пристигна на срещата със сина си Литъл Екс, който получи от Ердоган футболна топка.

 

 

 

Освен завод на Tesla, Мъск и Ердоган са обсъждали партньорство със Starlink за достъп на турските компании до сателитния интернет на компанията, както и съвместни проекти между турски космически компании и SpaceX.

Очаква се Мъск да присъства на турския аерокосмически и технологичен фестивал Teknofest, който ще се проведе в Измир между 27 септември и 1 октомври 2023 г.

Tesla в момента търси най-подходящо място за строеж на нов завод, в който да произвежда достъпния Model 2, като анализатори определят Индия за фаворит.

 

 

Лукс от Китай!