Mansory Gronos 4x4 е бруталиран G 63 4x4². Ще има само 10

  • Галерия с 22 снимки. Галерия с 22 снимки.

25 Sep 2023

Най-новият проект на ателието за перекалени/търсени возила Mansory e базирано на иконичната G-класа. Всъщност, в прессъобщението си тунерът споделя, че именно кубичният модел на Mercedes е най-търсеният за цялостно префасониране модел в портфолиото им. Интересно.

И докато името Gronos вече е почнато сред техните продукти, Gronos 4x4 е най-прясното творение на ателието, базирано на най-помпозната версия на G в продажба днес - Mercedes-AMG G 63 4x4². Която, сама по себе си, е прекалена. Но и явно доста търсена.

Промените по колата са типични за Mansory – раздувки и много карбон. Интересни са допълнителните светлини над предното стъкло, които не са линия от диоди, както е модерно напоследък, а отделни модули, подобно на туринг байковете. Предният капак е изработен изцяло от въглероден композит и доста по-различен от стандартния.

И, за разлика от други техни G проекти, тук не са компрометирани способностите извън пътя. Мощността е увеличена на 850 к.с., а максималният въртящ момент на 1000 Нм, с което напомпаният колос вдига 100 от място за 4,5 секунди. Скоростта е ограничена на предостатъчните за стилистиката на возилото 210 км/ч.

Освен, ако не е брониран, защото има и такава опция. „Mansory Gronos 4x4, както и всички останали наши проекти на база G-клас, може да се поръча и под формата на брониран автомобил“, пише в текста на ателието. Интериорът? На снимките ще видите вариант, но като се има предвид естеството на работа на Mansory и това, че серията е ограничена в 10 броя, салонът може да бъде какъвто реши клиентът.

Това, което не пише обаче в прессъобщението е цената. На места в интернет се споменава ориентировъчен старт от около 330 хил. евро. Които са „доста идентични“ със сумата на продаваният у нас от „Силвър Стар“ екземпляр G 63 4x4², обявен за 650 хил. лв. Кликнете тук долу за да разгледате и него.

Лукс от Китай!