Румънски полицаи стреляха по открадната кола (Видео)

  • Галерия от 3 снимки от преследването на откраднатата кола в Букурещ Галерия от 3 снимки от преследването на откраднатата кола в Букурещ

25 Sep 2023

Министерството на вътрешните работи на Румъния разпространи кадри от полицейско преследване на открадната кола в Букурещ. Във видеото се вижда как полицията стреля в движение по автомобила, за да бъде принудително спрян.

На телефон 112 е получен сигнал, че е открадната кола, като съобщението е: „Мъж открадна колата ми и ме блъсна, когато опитах да го спра!“. Пострадалият собственик съобщава посоката, в която е тръгнал крадецът, като веднага е алармирана полицията в Букурещ.

Екип на полицията забелязва откраднатото Peugeot 208. Патрулът е произвел шест предупредителни изстрела, но крадецът е отказал да спре и продължил опита си за бягство.

Двамата полицаи преследвали колата около 4 км, когато през десния прозорец на патрулката единият от тях открива огън по гумите на бялото Peugeot. Видеото е заснето от друг полицай, който в този момент не е на работа, но е помогнал на колегите си да спрат автоджамбазина.

След стрелбата задна лява гума е спукана и шофьорът отбива. Последва светкавичен арест. Крадецът ще остане задълго зад решетките. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за кражба, опит за убийство, застрашаване живота на гражданите и неподчинение на полицейски разпореждания.

Лукс от Китай!