ВИДЕО: Представяме ви Toyota bZ4X, първият електромобил на марката*

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

28 Sep 2023

* - всъщност това не е точно първият електромобил на марката, гледайте видеото ни и ще разберете повече

С какво е известна Toyota? С разумните си автомобили, с тяхната здравина и с хибридните си системи, наред с други неща. И сякаш, до съвсем скоро, марката отричаше чисто електрическото задвижване, залагайки именно на комбинираната тяга. Но сега японците се включват в играта с доста интересен EV модел, който не акцентира само върху градското шофиране и по-дългите магистрални пътувания.

Защо? Защото Toyota изкарват коз наречен AWD XMODE. Система, която в комбинация с приличния клиренс, осигурява образцово поведение извън пътя. Това твърди производителят, а сред другите предимства на модела, също нетипични за електромобил, е и възможната 10-годишна гаранция, с плана Toyota Relax.

Още? Японците се гордеят и с третото поколение Toyota Safety Sensе, пакет от системи за сигурност и подпомагане на водача. Toyota bZ4X е с богато серийно оборудване, като вносителят на марката предлага ексклузивна оферта за него - еко бонус от 8000 лв. (11 кВт OBC) или 10 000 лв.(7кВт) плюс зарядна станция с капацитет 22 кВт само за налични автомобили. А в момента налични има.

Ще разберете и как се усеща на пътя, какъв пробег индикира с едно зареждане, колко бързо се зарежда и още любопитни факти и впечатления. Гледайте видеото, а след това може да кликнете на изображението тук горе, което ще ви препрати към сайта на Toyota и менюто, през което да си запазите час за тестово каране.

Лукс от Китай!