Небеизвестен депутат поиска незабавна забрана за влизане на коли с руска регистрация в България

  • 2 руски коли 2 руски коли

30 Sep 2023

Правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане в страната на автомобили с руска регистрация, посочва депутатът от ДПС Делян Пеевски в своя позиция, разпространена от пресцентъра на партията. Пеевски, който в последните седмици има позиция по почти всеки въпрос в държавата, иска министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Европейската комисия забрана, която е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна.

"Не сме гласували за Путин. Не пипайте колата", е изписал на задното стъкло руски шофьор, за да защити МПС-то си. Снимката очевидно не е правена в България.

 

Забраната обхваща леки автомобили и други превозни средства за превоз на до 10 души, като няма значение дали превозното средство се използва за частни или търговски цели, стига да попадат в обхвата на митническите кодове, припомня Пеевски. От бързите и адекватни действия на правителството по отношение на изпълнението на изискванията за присъединяването на България към Шенген зависи до края на годината това да е факт, посочва Делян Пеевски.

 

По материали на БГНЕС и Mediapool.bg

Лукс от Китай!