Интервю за работа на бензиностанция завърши с кражба, преследване и катастрофа


13 Oct 2023

Героят от тази история определено ни оправи деня със своето мега нелепо интервю за работа на бензиностанция. Той се казва Джейкъб Томпсън, но не е родом от българското село Томпсън, а е от американския щат Айова.

И именно там, някъде близо до Девънпорт, 23-годишният Джейкъб отива точно преди седмица на интервю за работа. Попаднал на обява, че местна бензиностанция търси нови служители младият мъж решава да кандидатства.

В магазина на бензиностанцията обаче му съобщили, че мениджърът го няма, за да проведе интервюто, но му дали да попълни молба за кандидатстване, с която да дойде отново в понеделник.

Дотук добре. Но на излизане от магазина на бензиностанцията Томпсън вижда работещ Cadillac XT4 2022, чийто собственик влязъл в това време да си купи нещо набързо. Излизайки с покупките собственикът на струващия около 36 000 долара Cadillac с изненада вижда как бъдещият служител на бензиностанцията е вече зад волана и е готов да си тръгне с новия „си“ SUV.

Тъжният собственик на Cadillac-а решава да скочи пред колата в опит да не се прибира пеша до вкъщи. Но младият Томпсън е крайно решен да си тръгне с „късмета“ и едва не прегазва човека.

От тук нататък започва класическо американско преследване: 911, сирени, полиция, за хеликоптер не знаем, но сводка във вечерната емисия на късните новини е факт.

Томпсън обаче няма късмет за втори път в същия петък следобед. Колата, която краде е със система за проследяване OnStar, до която получават достъп полицаите. Освен локацията му системата е активирана да изключи двигателя, когато кандидат бензинджията кара Cadillac-а с над 160 км/ч по магистрала в Айова.

Двигателят спира, но но вместо спокойно да намали скоростта и да спре Джейкъб Томпсън прави зрелищна катастрофа, преобръщайки трагичния Cadillac XT4, на който явно не му е било писано да е на пътя за повече от година. След това Томпсън излиза от него заедно с молбата за кандидатстване за работа и хуква да бяга. Но и в тичането не го бива, защото не след дълго е заловен и закопчан с белезници.

И така вместо да започне работа в понеделник Томпсън започва седмицата си в местния затвор. И без Cadillac. Оказва се, че е имал предишна присъда и е бил в изпитателен срок. А към това получава и нови обвинения за кражба на автомобил, бягство от местопрестъпление, притежание на огнестрелно оръжие и амуниции.

Лукс от Китай!