С над 100 куршума и по джанти Tesla остана в движение и стигна до болница

  • Галерия от 5 снимки от надупчената от Хамас Tesla Model 3 Галерия от 5 снимки от надупчената от Хамас Tesla Model 3

16 Oct 2023

При атаката на Хамас в Израел по-миналия уикенд израелски шофьор на Tesla Model 3 попада под изстрелите на групировката. За разлика от стотиците загинали в този ден мъжът оцелява благодарение на своята кола и успява да стигне жив в болница.

Малко след като бойците на палестинската паравоенна организация нахлуват в Израел през границата с ивицата Газа открили огън по електромобила на жител на Мефалсим. Мъжът е бил извикан да се присъедини към екип за спешни случаи и е пътувал към място за сборен пункт. По пътя попада на засада на Хамас.

Около 15 души на Хамас започват да стрелят по Tesla-та с автомати „Калашников“ и една картечница. Над 100 куршума уцелват Model 3, но колата остава в движение, въпреки че цялата е надупчена.

Самият шофьор е ранен в областта на главата, краката и едната ръка. Но успява да избяга от атаката и се насочва към местна болница. Той споделя, че по пътя колата се е движила по джанти, защото гумите се разпадат. Мъжът е развил максимално 180 км/ч, а като цяло е поддържал скорост от около 175 км/ч.

Раненият водач успява да стигне жив и окървавен в болница, където е опериран. Миналия уикенд е изписан и разказва историята си пред новинарския сайт Walla. Тя е качена в канала на Tesla Telegram Israel.

Илон Мъск коментира публикацията: „Радвам се, че успя!“. Миналата седмица Мъск обяви, че всички Tesla Supercharger в Израел ще бъдат безплатни за използване до второ нареждане след терористичните атаки на Хамас.

Първото Revuelto в България!