Никола Цолов взе още две точки в Eurocup-3

  • Галерия с пет снимки от първите две участия на Никола Цолов в Eurocup-3 - деветото място този уикенд и двата подиума от края на септември Галерия с пет снимки от първите две участия на Никола Цолов в Eurocup-3 - деветото място този уикенд и двата подиума от края на септември

16 Oct 2023

Никола Цолов отново участва в кръг от новия шампион Eurocup-3, но този път записа само две точки от деветото си място в първото състезание на испанската писта “Рикардо Тормо”. Във втория старт българският пилот отпадна още в първия завой след катастрофа със Сюлейман Занфари от отбора на Campos.

Българският лъв има за какво да съжалява, след като в предния кръг от шампионата записа два подиума (два пъти втори) с напълно непозната кола.

 

Засега няма официално потвърждение, но Цолов може да участва с отбора на GRS и в последния кръг от шампионата на пистата “Каталуня” в Барселона – на 11 и 12 ноември.

И в двата старта на “Рикардо Тормо” Цолов стартира 12-и. Макар да участва само в два кръга от шампионата, нашият пилот вече е девети в генералното класиране с 44 точки.

Цолов кара в Eurocup-3 като подготовка за следващия си състезателен сезон – надяваме се отново във Формула 3, където 16-годишният пилот тази година дебютира.

 

Лукс от Китай!