Има дата за доставките на първите Tesla Cybertruck


19 Oct 2023

Tesla ще достави първите Cybertruck на 30 ноември 2023 г. – точно четири години, след като представи футуристичния ръбат пикап. Компанията има стотици хиляди заявки и ще се нуждае от няколко години, за да навакса с тях преди да започне да доставя на нови клиенти, които направят поръчките си сега. Илон Мъск очаква през 2024 г.да се произведат 125 хил. броя, а от 2025 г. от конвейерите в Тексас да слизат по 250 хиляди пикапа годишно.

Парадоксално или не, все още няма официална цена, нито ясни технически характеристики на различните версии на модела. Преди четири години Мъск обещаваще най-евтиният вариант да струва 40 хиляди долара, но оттогава нямаме никакво потвърждение на тази информация. По време на представянето на финансовите резултати на Tesla за третото тримесечие Мъск заяви пред инвеститорите, че очаква Cybertruck (“най-добрият продукт на Tesla”, по думите на Мъск) да започне да носи приходи едва след година и половина.

Очаква се пикапът да има версии с един, два и три електромотора. Най-скъпата вероятно ще има огромна батерия, позволяваща пробег от близо 800 км.

 

Лукс от Китай!