Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина в катастрофа

  • 2 снимки на шампиона 2 снимки на шампиона

21 Oct 2023

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов е загинал след катастрофа, съобщи Радио Шумен. Неговият навигатор Георги Гаджев е в реанимацията на болницата в Шумен в стабилно състояние - с фрактура на таза, в съзнание. Двамата са катастрофирали по време на тренировка. Ангелов е откаран в болницата, където е издъхнал. Инцидентът е станал на черен път в района на върбишкото село Тушовица, съобщава Областната дирекция на МВР в града.

Той е станал по време на втория ден от тестове на макадам близо до Шумен, на дълга права и с много висока скорост, уточнява Sportal. Състезателният автомобил на Ангелов и Гаджев се е ударил челно в бетонна стена, колата се е запалила, а Гаджев е успял да извади от горящия автомобил 50-годишния Мирослав, който е бил реанимиран в линейката, но е починал в болницата от вътрешните наранявания. Предполага се, че двамата са се ударили при скорост на автомобила над 150 км/ч. Ангелов и навигаторът му Георги Гаджев трябваше да участват в последния кръг от румънския рали шампионат на макадам в края на месеца.

Сигналът за инцидента е получен малко преди 12:00 часа днес. Съобщено било, че по време на тренировка на макадам във високата част над селото български екипаж напуснал трасето. Последвал удар в бетонно съоръжение. 42-годишният навигатор успял да помогне и да извади пилота от автомобила, минути преди колата да бъде обхваната в пламъци. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава.

Екипът ни изразява най-искрените си съболезнования на приятелите и близките на Мирослав Ангелов!

Светъл път, шампионе!

Изцяло електрическа Toyota!