Toyota Land Cruiser Se предшества първият електрически LC

  • Галерия с 9 изображения. Галерия с 9 изображения.

23 Oct 2023

„Предлага висок въртящ момент и динамика на шофиране, уникални за BEV, съчетани с елегантен и стилен дизайн. Toyota прави Land Cruiser още по-привлекателен, като добавя SUV с три реда седалки, който отговаря на разнообразните нужди на световния пазар. Тишината на електрическото задвижване добавя комфорт при шофиране в градска среда, а монокок каросерията прави управлението по-чувствително“.

Горният абзац е цитат от официалния медиен сайт на марката, а това което казва, накратко, е че Toyota подготвя първият електрически LC, който ще бъде 7-местен и със самоносеща каросерия. Последното означава, че Land Cruiser Se не е с отделно шаси. Интересно.

Дължината на концептуалния автомобил е 5150 мм, 3050 мм от които са междуосие. Висок е 1705 мм, а широчината е 1990 мм, което означава, че е по-голям от актуалния Land Cruiser J300. Що се отнася до задвижването, все още няма никаква информация. Не се съмняваме обаче, че машината ще разчита на двойно задвижване – все пак е Land Cruiser – от вероятно минимум два ел. мотора.

Дизайнът? Ако не бяха надписите “Toyota” в двата му края, вероятно нямаше да можем да отгатнем чие дело е колата. Изглежда яко, с леко скосяващ се покрив и прави повърхности. Любопитно е каква част от тази визия ще достигне до серийния модел и кога ще се появи той въобще.

Какво мислите засега? Относно дизайна? А за това, че ще със самоносеща конструкция и EV задвижване? Споделете с коментар, като преди това може да кликнете на снимката долу. Това е серийната Toyota Century SUV, доста интересна и напълно реална.

Лукс от Китай!