Nissan показа електрически GT-R

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

25 Oct 2023

Nissan представи футуристичния Hyper Force – електрическа версия на GT-R, въоръжена с 1360 к.с. Концептуалният модел загатва, че в бъдеще GT-R ще има изцяло електрически вариант. Прототипът е с двойно предаване e-4ORCE, олекотена карбонова каросерия и батерия с твърд електролит.

За да се постигне по-ниска маса е използван карбон, като дори джантите са от лекия неметал. Монолитната каросерия крие в себе си активна аеродинамика. Интериорът е още по-футуристичен и повече прилича на конзола за игри, отколкото на реална кола. Това не е чудно, като имате предвид, че адаптивният дисплей е разработен в сътрудничество с Polyphony Digital – създателят на игрите Gran Turismo. В режим GT (за шосейна употреба), интериорът свети в синьо, а дисплеите показват информация за аудиото, климатика или календара със срещите ви. Натиснете бутона R и всичко това се оцветява в червено, а графиките вече са концентрирани върху по-съществени детайли – времената за обиколка и отделните сектори, температурата и налягането във всяка от гумите, ъгъла на атака на задния спойлер…

Когато колата е паркирана, воланът и целият хардуер могат да се използват за участие в дигитални състезания, което превръща този GT-R в най-скъпия джойстик, за който сме чували.

 

Лукс от Китай!