Родната пожарна се сдоби с 32 автомобила Haval Dargo

  • 3 снимки 3 снимки

26 Oct 2023

Карахме Haval Dargo още през септември миналата година, когато имахме достъп до един от първите екземпляри в България. Сега други 32 бройки от модела отиват на служба в Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Доставката на високопроходимите автомобили се осъществява в рамките на проект „Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер“, който е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд“.

Haval Dargo е SUV автомобил, подходящ, както за градски, така и за по-тежки извънградски условия. Високият пътен просвет, конструкцията от високоякостна стомана, интелигентното Haldex 4х4 задвижване от BorgWarner и блокажа на заден диференциал му придават нужната маневреност и проходимост. Моделът разполага с ниво на автономност L2 и богато разнообразие от системи за активна и пасивна сигурност.

Част от функциите, подпомагащи водача са 360° камера за обзор на пространството около автомобила, система за автономно аварийно спиране с функция за разпознаване на превозни средства, велосипедисти, пешеходци и функция Off-road Cruise control.

Лукс от Китай!