Първият етажен паркинг в София вече е факт! Отваря в понеделник

  • 2 снимки 2 снимки

27 Oct 2023


Първият етажен квартален паркинг в София, който е изграден до метростанция "Надежда", е готов и ще заработи следващата седмица – вероятно още в понеделник. Съоръжението е на четири етажа и е с капацитет за 310 автомобила на открито и на закрито. Има и над 40 места за зареждане на електроавтомобили. Предвидени са и места за хора с увреждания, асансьори и малък парк, който ще може да се ползва със свободен достъп през деня, а вечер ще се заключва.

 "Вече 70% от закритите места са заети от абонати. Повечето сгради нямат предвидени гаражи и се надява паркингът да запълни и тази липса", коментира изпълнителният директор на общинско дружество "Софийски имоти" Димитър Шивачев. Месечният абонамент за открито място е 90 лв., а за покрито - 100 лв. Димитър Шивачев допълни, че има възможност да се дават под наем и места със зарядни станции, които са на цена от 120 лв. месечно.

В момента в район "Слатина" се изгражда втори подобен квартален паркинг. Той е близо до пазара "Ситняково" и е за 160 автомобила. Предвидено е на последното ниво да има спортни площадки.

 

 

Лукс от Китай!