Китайски електрически всъдеход с 1000 к.с. стъпва на българския пазар през 2024 г.

  • 7 снимки 7 снимки

03 Nov 2023

Инвазията от китайски електрически автомобили в България продължава с пълна сила. След като стана ясно, че марките Voyah и Nammi ще стъпят на родния пазар, сега разбираме, че същото се готви да направи и един доста екзотичен представител от Китай. Става въпрос за M Hero, който също е собственост на Dongfeng.

M Hero ще пристигне у нас към средата на 2024 година. За незапознатите, M Hero е нишов производител на електрически високопроходими автомобили като първият представител от бранда е доста впечатляващ. Машината носи името Mengshi и може най-лесно да бъде описана като китайския конкурент на GMC Hummer EV.

Показателите на автомобила са впечатляващи. В зависимост от конфигурацията, задвижването ще бъде поверено на три или четири електрически мотора, а захранването им с електрическа енергия ще идва от 142.7-кВтч батерия или далеч по-малка 65.9-кВтч батерия за версията с три мотора. Важно е да уточним, че тримоторната версия разполага и с двигател с вътрешно горене, което на практика означава, че е plug-in хибрид.

Китайците обещават пробег с едно зареждане на чисто електрическата версия от над 450 км по WLTP. Мощността пък е 1088 к.с., които са достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч в рамките на 4,2 секунди.

Цената? Засега такава не е известна, но предварителните прогнози са за старт от около 100 000 долара. Неизвестните към този момент са твърде много обаче, затова не бихме се наели да кажем, че това е точна прогноза.

Лукс от Китай!