VW обнови Crafter с изцяло нова кабина

  • 3 снимки 3 снимки

07 Nov 2023

С над 354 000 продадени бройки от настоящото поколение до края на миналата година, Volkswagen Crafter се превърна в един от най-популярните продукти в своя сегмент. Независимо дали служи като надежден панелен ван, универсален падащ борд, здраво шаси, луксозен кемпер Grand California или платформа за второстепенни производители, моделът е доказал своята мултифункционалност. Сега големият бус получава обновление в средата на жизнения си цикъл.

Ако някога сте виждали Crafter, лесно можете да кажете, че по същество няма промени отвън. Както се вижда от наличните снимки, големите подобрения са вътре в купето, където Crafter получава изцяло нова информационно-развлекателна система с 10,3- или 12,9-инчов екран на таблото. Ако графиките ви изглеждат познати, това е така, защото системата е базирана на най-новата версия на MIB, идентична на тази в ID. Buzz.

Дигитализацията продължава с ново цифрово инструментално табло, което вече е част от стандартното оборудване. Водачът може да избира от различни изгледи, а дисплеят предлага набор от менюта и информационни дисплеи, от навигация и управление на телефона до медийни библиотеки. Всичко това може да се управлява чрез новия мултифункционален волан.

Друга голяма промяна идва под формата на нова електрическа ръчна спирачка, която заменя традиционната ръчна спирачка на модела преди фейслифта. Скоростният лост вече е разположен на колоната на волана точно както на ID. Buzz, спестявайки допълнително място в централната конзола. Превозните средства, оборудвани с ръчна скоростна кутия, обаче запазват по-старото оформление. 

Промени в двигателната гама няма - Crafter ще се продава с 2-литров дизелов мотор във версии с мощност от 140, 163 и 177 к.с. Ще бъдат налични версии с предно, задно и двойно предаване, както и с ръчна и автоматична трансмисия.

Лукс от Китай!