Пожар унищожи десет яхти на пристанище, няколко потънаха

  • Галерия от 5 снимки с пожара на пристанище Ла Пас, Мексико Галерия от 5 снимки с пожара на пристанище Ла Пас, Мексико

07 Nov 2023

Голям пожар унищожи десетина яхти на пристанище Ла Пас в Мексико. Инцидентът е станал през нощта на 2 ноември, като най-вероятно пламъците са тръгнали от борда на една от лодките.

Най-малко десет яхти са силно повредени от огъня, а четири от тях потънаха. За жалост на собствениците на останалите над водата яхти техните лодки са почти напълно съсипани. Според местните медии щетите по тях са между 80 и 90%.

Добрата новина е, че не се съобщава за пострадали хора. След потушаването на пожара мексиканските власти са започнали веднага работа по ограничаване разлива на гориво във водата. Води се разследване за причините и в същото време се оценяват рисковете за околната среда.

Една от потъналите яхти е построената през 2019 г. Optimus. Тя се е отдавала за чартърни плавания и е била дълга 32,6 метра, предлагайки място за десет гости в пет каюти. Със своите дизелови двигатели Caterpillar е могла да развива максимална скорост от 25 възела (46,3 км/ч).

През януари тази година подобен пожар унищожи над 80 лодки, съхранявани на сух док на пристанището в Марбея, Испания. Огънят тогава е започнал от работилница за ремонт на яхти, като и в този случай няма пострадали хора.

Лукс от Китай!