Катастрофира двуетажен моторхоум от турнето на Шаная Туейн (Видео)

  • Галерия от 13 снимки с катастрофиралия спален автобус Van Hoof в Канада Галерия от 13 снимки с катастрофиралия спален автобус Van Hoof в Канада

10 Nov 2023

Прекрасен двуетажен моторхоум, нает от екипа на поп-кънтри певицата Шаная Туейн катастрофира на трансканадската магистрала между Уинипег и Уолсли. При инцидента са пострадали 13 души, които са без опасност за живота, като някои от тях са с фрактури и настанени в болница.

Причините за катастрофата все още се разследват, но най-вероятно става въпрос за т.нар. черен лед, заради който моторхоумът е изгубил сцепление и се е преобърнал. Малко преди инцидента в района е валял дъжд, който впоследствие се е обърнал на сняг. Местните власти съобщават, че камион е самокатастрофирал близо до мястото, където се е разбил моторхоумът за турнето на Шаная Туейн.

Повечето пътници в моторхоума са спели в момента на катастрофата. Шаная Туейн не е пътувала в луксозното превозно средство, но мениджърът й потвърди за инцидента.

Автобусът е двуетажен спален модел Van Hoof и е собственост на щатската компания Beat The Street USA, която го е дала под наем на екипа на Шаная Туейн за турнето й Queen of Me. Моторхоумът разполага с 16 легла, кухня, хол и баня.

Лукс от Китай!