НАП, МВР и Прокуратура: С какви пари си купихте този автомобил?

  • Снимки: DizzyRiders.bg Снимки: DizzyRiders.bg

14 Nov 2023

Съвместни проверки за произхода на луксозни и мощни автомобили, както и ревизия на доходите на техните собственици, започват да осъществяват едновременно МВР, НАП и Прокуратурата. Поредният прах в очите на хората с очакван нулев резултат или пък ще видим работещи държавните институции, вършещи си работата?

Изпълняващият временно длъжността главен прокурор Борислав Сарафов проведе работно съвещание с главния секретар на МВР комисар Живко Коцев и с изпълнителния директор на Националната агенция по приходите Румен Спецов. Целта на срещата е била да се набележат мерки за ограничаване на тежките пътнотранспортни произшествия, причинени от системни нарушетели на Закона за движение по пътищата.

От МВР трябва в най-скоро време да изготвят база данни за шофьори, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата.

Специално внимание ще бъде обърнато върху водачите на луксозни автомобили и техния произход. НАП и Прокуратурата ще извършват ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни коли, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност.

Лукс от Китай!