Как да направим Е65-цата още по-странна? Като я бронираме


15 Nov 2023

Поколение Е65 на BMW Серия 7 определено не е сред най-популярните за феновете на марката. Дизайнът на луксозния седан - най-меко казано - е доста странен и остана неразбран от доста ентусиасти през годините. Но винаги сме си задавали въпроса как можем да направим Е65 още по-странна?

Всъщност, отговор вече съществува. Става въпрос за бронирана версия на модела, която излиза в началото на новия век. Конкретният екземпляр от снимките тук е произведен през 2004 година и има 12-цилиндров двигател под предния капак. Вътрешнозаводският индекс на возилото е Е67, но то е част от семейство Е65.

Седанът има ниво на защита в съответствие с европейските стандарти 1999 CEN FB 1063 и CEN BR 1522/1523. Няма как да не отбележим повдигнатия покрив с 11,5 см. Оборудването включва и многослойно ламинирано балистично остъкляване с вътрешен поликарбонатен слой за защита на пътниците от парчета стъкло, авариен изход през предното стъкло, домофонна система с допълнителна функция Attack Alarm, система за дистанционно стартиране и пожарогасителна система с температурни датчици.

Ако все пак (по неизвестни за нас причини) намирате този автомобил за привлекателен, то добрата новина е, че можете да го купите. Вижте повече на този линк.

Лукс от Китай!