TÜV разкри кой модел на 3 години в Германия е в най-лошо техническо състояние

  • Галерия от 3 снимки Галерия от 3 снимки

17 Nov 2023

Германската асоциация за технически надзор (TÜV) публикува списък с 111 модела, започнали да преминават през задължителни прегледи. Tesla Model 3 е колата с най-много неуспешни първи проверки сред моделите, които са на пътя от 3 години.

Новите автомобили в Германия минават на пръв технически преглед именно след въпросните 3 години. След това проверките са на всеки 2 години.

От всички проверени до момента Tesla Model 3 точно 14,7% не са преминали проверките, за да получат TÜV сертификат. Общо от новите 111 модела в Германия са проверени вече 10,2 милиона коли.

В началото на 2022 г. Tesla Model S се оказа „най-лошото електрическо превозно средство“, според докладите на TÜV. Тогава малко над 10% от проверените коли от този модел не преминаха проверките за техническа годност за движение. Но въпреки това миналата година най-лошите нови коли на 3 години бяха Dacia Duster и Dacia Logan сред проверени 128 модела.

Проблемите при Model 3 са свързани най-често с окачването и спирачните дискове. При Model S дефектите бяха предимно с носачите, а също и с фаровете за мъгла и късите светлини.

TÜV посочва, че Tesla трябва да подобри качеството на колите си за Германия. От своя страна адвокатите на Tesla са завели дело и обжалват решенията.

Лукс от Китай!