Lambo-то от „Вълкът от Уолстрийт“ излиза на търг

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

20 Nov 2023

Вероятно една от най-култовите сцени с автомобил в съвременното кино е тази със смазания бял Countach и въргалящият се на асфалта до него, мъчещ се да oтвори вратата с крак, Джордан Белфърт (Лео ди Каприо). Разбира се, че става въпрос за филма на Мартин Скорсезе „Вълкът от Уолстрийт“ от 2013-та и бедното 1989 Lamborghini Countach 25th Anniversary.

В заснемането на лентата са използвани два екземпляра, единият от които по-ранно 5000 QV, различаващо се от 25th Anniversary Edition. От него са записани звуците на двигателя, както и няколко фрагмента. За целта се е наложило крилото от основната кола да бъде временно инсталирано на дублиращаta, която освен това била с европейска предница и черно-бял волан.

В последствие задният спойлер бил върнат на злощастното оригинално 25th Anniversary. Скорсезе настоявал в сцената с потрошаването да участва реален автомобил, а не реплика, за да бъдат кадрите максимално истински. Резултатът знаете от филма, а и може да си припомните от снимките тук.

Колата е обявена на търг през Bonhams, а записаният в сайта паричен диапазон е между 1,5 и 2 млн. долара. От галерията се вижда, че километражът показва пробег от под 15 хил. км, а цветовата комбинация - Bianco Polo екстериор с Bianco кожен салон. Това една от само 658-те произведени бройки по случай 25-ата годишнина на марката. Жалко за нея, но все пак е добре, че няма да завърши в някоя преса за скрап, а в частна колекция.

Комплектът включва и реквизит – дрехите, с които ди Каприо потрошава колата, обувките, стола на Скорсезе и клапата използвана в сцената, като последните две са разписани от двамата, както и от прекрасната Марго Роби. Два “CREW” суитчъра и две DVD-та с филма допълват пакета. 

Любопитен факт е, че е истинският Джордан Белфърт е потрошил Mercedes в реалния живот, а не Lambo. Друг интересен детайл е, че и другият Countach от филма отива на търг (на снимката тук долу), през RM Sotheby’s.Той е в чудесно състояние, но пак е с американска предница и задно крило, каквито колата-дубльор не е имала. Хм…

 

Лукс от Китай!