Eldrive слага зарядни станции на магазини Billa


20 Nov 2023

Eldrive съобщи, че е стартирал сътрудничество с Billa Bulgaria. Това означава, че скоро ще има повече места, където ще можеш да зареждаш бързо и удобно, без това да отнема ценно време от деня ти.

Освен нови локации на Billa, от Eldrive обещават, че щe подменят съществуващите зарядни станции на някои от тях с по-модерни и по-бързи. Това партньорство ще позволи на компанията сериозно увеличаване на покритието с нови станции в кратки срокове, поради присъствието на веригата на възлови места в цялата страна.

Първите от тях вече работят, като нови зарядни станции са инсталирани на паркинга на магазин Billa на бул. Братя Бъкстон 96 в София - една 120 kW DC с два CCS конектора и една 50 kW DC два един CCS конектор и един ChaDeMo конектор. Подменeна е и АС станцията на паркинга на магазин Billa на бул. България 55 в София с DC Wallbox на Hypercharger с мощност от 50 kW (2x CCS).

Същата станция е инсталирана и на новия магазин Billa в Благоевград (50 kW DC, 2x CCS) и предстои инсталация на паркинга на новия магазин Billa в Троян (50 kW DC, 2x CCS) съвсем скоро.

Достъпът до станциите е спрямо работното време на съответния магазин – от 07:30 до 22:00 ч. в общия случай. Престоят е безплатен до 1ч 30 мин., след което се таксува спрямо условията на паркинга на магазина и заплаща на паркомат, разположен до входа или вътре в магазина.

Лукс от Китай!