Община Варна има 200 служебни коли, но в изправност са само 25!


30 Nov 2023

В емоционално съобщение във Facebook новият кмет на Варна Благомир Коцев разказва за плачевното състояние на автопарка на общината. Според него общината разполага с около 200 автомобила, но малко над 10% от тях са в изправност.

Конкретният Chevrolet Captiva, сниман от Коцев, е с множество светещи “сигнали за неизправност, включително този за спирачките”.

 

При направената проверка се оказва, че поради обжалване на обществени поръчки, съдебни дела и други бюрократични спънки, целият автопарк на община Варна е оставен без поддръжка вече цяла година.

За най-належащи ремонти, като смяна на масло и филтри, се използват средства, които не са предвидени за това, твърди Коцев. Трагикомично звучат също думите на Коцев, че някои от колите на общината са дадени за ползване на “бивши министри и не знам още кой”. Той разказва, че автомобилът, с който е решил да направи инспекция на ремонт в града, едва не се е разпаднал след 10 километра шофиране. Така се налага 180 от общо 200 коли от автопарка на общината да бъдат спрени от използване, защото са опасни, а служителите на общината ще идват на работа като всички други работещи – с личните си коли, с градски транспорт или с колела.

 

Лукс от Китай!