Международно летище въвежда автоматизирана система за проверка на хора и багажи


04 Dec 2023

Т.н. ‘security check’ безспорно е една от най-неприятните процедури при пътуване със самолет. Сваляне на колани и понякога обувки, изваждане на пликове с течности, предреждащи се хора и още низ от „приятни“ събития.

Международното летище „Хари Рийд“ в Лас Вегас ще е първото в света, което ще се опита да оптимизира процеса по проверка на пасажерите и техния багаж, въвеждайки автоматизирана линия, без човешка намеса. Тоест, без намеса на летищен персонал.

„Подобно на павилионите за самостоятелно поръчване в ресторантите за бързо хранене, проверката на самообслужване позволява на пътниците в програмата Trusted Traveler да завършат процеса сами“, пише в прессъобщението. „Пътуващите ще използват автоматизирани конзоли или самите ленти за проверка, намалявайки броя на проверките“.

„Програмата ще позволи на пътниците да преминават през проверката със свое собствено темпо, като същевременно минимизира личния контакт между служителите и заминаващите“, продължава официалния материал. Интересно. Как точно ще функционира системата и дали ще бъде успешна? Ще разберем след стартирането ѝ от януари 2024. 

Лукс от Китай!