Десетки камери за бус лентите не работят в София

  • Примерни шофьори по бул. България (Снимки: DizzyRiders) Примерни шофьори по бул. България (Снимки: DizzyRiders)

13 Dec 2023

В края на миналата седмица от СДВР съобщиха, че през настоящата година са глобени 400 шофьори, каращи в бус лентите в София. Ако разделим тази цифра на 12 месеца (ок, годината не е свършила) излиза, че в рамките на един месец има едва 33-ма водачи, позволили си да направят това нарушение. Или по само един-двама нарушители на ден за целия град.

От Столична община няма да разкрият колко камери, следящи движението в бус лентите не работят. Но наш източник от КАТ-София сподели пред екипа ни, че десетки камери изобщо не функционират. А тази „ценна информация“ се споделя с „вътрешни хора“, които си позволяват да се възползват от неработещите камери и да предреждат ежедневно десетки автомобили, знаейки, че няма да бъдат глобени с 50 лв.

Не е нужно да сте Хорейшио, за да се убедите колко много шофьори карат в бус лентите в София. Да вземем например столичния бул. България. Само за няколко минути може да станете свидетели колко автомобили се движат в бус лентата. През 2-3 минути има по един такъв автомобил, който не е нито автобус, нито кола със специален режим. Същото важи и за Цариградско шосе и останалите булеварди.

Много по-добра от предишната?