Електрическият Range Rover ще предлага динамиката на P615


13 Dec 2023

Land Rover е във финалната фаза от разработката на изцяло електрическата версия на своя Range Rover. Прототипи на колата в момента се тестват на различни места по света – от жегата на Дубай до ледени трасета в Швеция. Целта е инженерите да са сигурни, че електрическият Range ще е също толкова издръжлив и здрав, колкото конвенционалните версии с бензинови и дизелови двигатели. Той трябва да функционира при температурни амплитуди от внушителните 90 градуса – от -40 до +50 градуса по Целзий. 

Електрическият Range Rover ще предлага динамика, сравнима с тази на 8-цилиндровите версии, разкри тази седмица Land Rover. Припомняме, че актуалното четвърто поколение на Range има две V8 версии. И двете разчитат на баварския 4,4-литров мотор N63, като единият вариант има 530, а другият – 615 к.с. И в двата случая въртящият момент е 750 Нм. Топ вариантът P615 ускорява до 100 км/ч за 4,5 секунди и развива 261 км/ч. Това са числата, които ще очакваме от електрическия Range.

Той ще е най-добрият всъдеход на електрическия пазар с дълбочина на газене от 85 см и блокировка на диференциалите. Производството е предвидено изцяло във Великобритания, където се правят и конвенционалните версии. 800-волтовата електрическа система и батериите ще се сглобяват в Улвърхамптън.

 

Лукс от Китай!