Знаете ли, че можете да диагностицирате някои автомобили Peugeot с Game Boy?


21 Dec 2023

Nintendo успява да продаде цели 118 милиона екземпляра от Game Boy и Game Boy Color, както и 81 милиона бройки от Game Boy Advance, което ги превръща в едни от най-популярните преносими конзоли за игри на планетата. Оказва се обаче, че тези конзоли могат много повече от просто да ви забавляват, както разказва Motor1.com.

Тези преносими компютри могат да се използват за диагностика и настройка на някои автомобили Peugeot, произведени около началото на хилядолетието. Същото може да се прави и при определени модели скутери Aprilia и Suzuki.

Оборудването, необходимо за диагностика, включва Game Boy Color или Game Boy Advance (в зависимост от годината) и специално устройство, което се включва към конзолата с кабел от едната страна и към автомобила от другата. В зависимост от конкретното приложение - автомобил Peugeot или скутер Suzuki / Aprilia, съответното устройство е различно.

 

 

Не знаем пълния списък с модели Peugeot, които могат да се диагностицират с Game Boy, но той навярно включва модели на марката около 2000 година, продавани в Европа. С други думи - да, конзолата най-вероятно ще ви помогне да "прочетете" 206-цата си, стига да имате необходимото устройство, което се включва към Game Boy.

Припомняме, че конзолата възвърна популярността си преди няколко години, когато стана ясно, че крадци на Острова я използват, за да стартират автомобили Mitsubishi. Всъщност обаче, тогава ставаше дума за специално устройство, което само е дегизирано да изглежда като Game Boy.

Лукс от Китай!