Легендата Lancia Delta Integrale се прероди в Suzuki Jimny


28 Dec 2023

Suzuki Jimny, известен със своите големи фенски маси и добри офроуд възможности, е готов да претърпи поредната си интересна метаморфоза. Изобретателността на японската тунинг фирма DAMD, призната със своя опит в изработването на отличителни бодикитове за малки японски автомобили, доведе до две привличащи вниманието творения, които отдават почит на емблематичните европейски модели – Renault 5 и Lancia Delta Integrale.

Започвайки с интерпретацията на DAMD на Jimny като френската градска кола, малкият кросоувър има фарове, напомнящи на Renault 5, и радиаторна решетка, съответстваща на малкия хечбек. Белите джанти OZ придават на Jimny рали вид, а този малък спойлер отзад е препратка към малкото антикрило на "петицата". Интересното е, че надпис отстрани на джипката ни казва, че това е модел без турбо, за разлика от оригиналното Renault 5 Turbo.

Ако искате по-състезателен външен вид, DAMD има и Jimny, вдъхновен от Lancia Delta Integrale. Преосмислянето на легендарния модел улавя същността на италианския рали хечбек с неговите четири кръгли фара и жълти фарове за мъгла, интегрирани в бронята. Има и по-голям спойлер отзад.

За съжаление, рали видът на двата кросоувъра не е придружен от подобрения под капака. В Япония малкият офроудър се предлага с трицилиндров двигател с турбокомпресор и работен обем от 658 кубика, който произвежда 63 к.с. На международните пазари моделът има 1,5-литров атмосферен двигател със 101 к.с.

Лукс от Китай!