ВИДЕО: Карахме Merc-AMG GT Black Series, най-бруталният сериен Mercedes

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

30 Dec 2023

Това бе страхотна възможност за екипа ни, да се докоснем до един от трите (тогава, сега може да са повече) Merc-AMG GT Black Series в България и да ви го представим в детайли. Не само да се докоснем, но и да прекараме около ден с автомобила.

Колата е брутална. Както в буквалния смисъл на думата, така и в преносен, в смисъла на… въздействаща, ефектна и дори красива. И, определено, доста палава на пътя, особено с настройките, с които я взехме от Overdrive. Седемстотин и тридесет коня и задно е рецепта, която надали някога повече  Mercedes-AMG ще повторят.

Или поне не в тази форма, с чисто и само бензиново задвижване, с 4литровия M178 LS2 битурбо агрегат с плосък вал, със споменатите коне, 800 Нм, светкавично бърза кутия и окачване, направено за пистово каране, което може да се настрои и за относително нормално шосейно каране.

Едва шестият модел Black Series в историята на AMG, който определено е бъдеща класика. Благодарим на собственика на автомобила, че ни се довери, на Overdrive, както и на нашите партньори OMV, без които нямаше да можем да споделим това видео с вас.

Кликнете тук горе и се запознайте с предимствата на перформънс горивата OMV MaxxMotion. Ще разберете какво ги отличава от останалите и защо са правилният избор за вашия автомобил.

Лукс от Китай!