Това е първият катастрофирал Tesla Cybertruck (*допълнена)

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

01 Jan 2024

*Допълнение: Наши читатели ни обърнаха внимание, че доставените към днешна дата Cybertruck са далеч повече от първоначално доставените десет екземпляра, макар никой да не знае точният брой. Освен това изглежда катастрофиралият екземпляр е един от тестовите инженерни прототипи, а не е клиентски, тъй като не се вижда означение Foundation Series.

Първите екземпляри Tesla Cybertruck са в ръцете на новите си собственици от броени седмици, а Tesla продължава да тества ръбатия пикап. Макар на света да има едва десет официално доставени екземпляра и още няколко прототипа, първият катастрофирал Cybertruck вече е факт.

 

Head on today on CA-17
byu/boddhya incybertruck

 

 

Инцидентът е от 28 декември 2023 г., когато на щатски път 35 край Сан Хосе (Калифорния) Toyota Corolla удря злополучния пикап, след като шофьорът ѝ губи контрол над колата си. За щастие няма сериозно пострадали в нито една от колите. Изглежда японската кола е ударила електрическия пикап странично. Щетите не изглеждат сериозни – огънати елементи от стоманената каросерия от страната на шофьора и липсваща лайстна на задните гуми. Явно все пак ударът е бил достатъчно силен, за да се отворят страничните въздушни възглавници на пикапа.

Лукс от Китай!