Теодор Кабакчиев стана заводски състезател на Sherco Racing Factory


04 Jan 2024

Нова сериозна стъпка в развитието на супер талантливия ни хард ендуро мотоциклетист Тео Кабакчиев. Младият състезател (25 г.) подписа договор със Sherco Racing Factory, с които ще атакува подиумите на Световния хард ендуро шампионат през сезон 2024.

„Много съм щастлив. Вярвам, че това е нова стъпка в прогреса ми. Всички в Sherco Factory Racing са обсебени от темата мотори. Имаме много общи неща и това ми харесва! Целта ни е да качим синия цвят на отбора на върха на спорта,“ казa Тео.

Мениджърът на тима Джордан Курвале (на основната снимка) приветства българския състезател със следните думи: „Изключително много се радвам, че Тео е в отбора ни. Той е обещаващ млад талант в света на хард ендурото и постоянно присъстваше сред топ претендентите през последните два сезона. Ще се постараем да напътстваме и подкрепяме Тео в усилията му за победи.“

Тео Кабакчие е световен шампион по Superenduro за 2020 в клас Junior, както през последните две години записа и подиуми в Световния хард ендуро шампионат. Sherco пък е френски производител на офроуд мотоциклети, който е основан през 1998 г. Първоначално марката набира популярност със своите трайл машини, като в последствие се превръща в силен играч и при ендуро байковете.

Лукс от Китай!