Екоактивисти сложиха стикер на Tesla, че ДВГ-то убива


10 Jan 2024

Екологичните активисти често полагат всякакви усилия, за да популяризират своята кауза. В случая на една група в Обединеното кралство това означава спускане на гумите на SUV-та с цел привличане на вниманието към замърсяването на въздуха от автомобили с ДВГ. 

Въпросната група нарича себе си „Пожарогасители на гуми“ и казва, че прави „невъзможно да притежаваш SUV в градските райони на света“. По-нататък се казва, че групата прави това „заради климата, здравето (и) обществената безопасност“. Фокусът е върху вредните емисии от двигателите с вътрешно горене.

Може би това обяснява защо флаерите на групата изглежда таят отчетлива враждебност към „консуматорите на гориво“. Въпреки това, донякъде по ирония на съдбата, едно от превозните средства, за които се твърди, че от групата са вандализирали в квартал Клифтън в Бристол, се оказа Tesla. Екоактивистите са спуснали гумите на електрическия SUV и са оставили същата листовка на предното стъкло, както на всеки друг SUV автомобил. Тази листовка, както отбелязва Carscoops, носи заглавието „Внимание: Вашият автомобил с ДВГ убива“.

 

 

Лукс от Китай!