Тази Supra MkIV е много зелена TRD 3000GT с ботокс

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

21 Jan 2024

Или „рестомод“ проект на японското ателие Tom’s, базирано на специална Supra. Колата е от лимитираната серия TRD 3000GT (на снимката най-долу), която Toyota пуска на пазара, само с цел хомологация на туринг машината си за клас GT500 през 1994.

Поводът? 50-ата годишнина на Tom’s. Честно казано, не бях запознат с работата на тунера, но бърз поглед в интернет изкарва приятна информация. Хората работят от 1974 г., специализирайки само върху коли на Toyota и Lexus.

Обратно към зелената Supra, ъпдейтите са по спирачките, нова система Brembo, както и по окачването, което Tom’s наричат ‘Advox Sports‘. Поляризираща е смяната на оригиналните доста яки джанти, с тези златисти, също яки, но като че ли прекалено модерни колела. 

Tom’s казват, че „тежките оригинални панели“ на купето са сменени с олекотени, а 2JZ-GTE моторът е оставен в заводски вид, както са направили и Toyota през 1994. Тогава за TRD 3000GT са пипнали само въздушния филтър.

Резултатът е автомобил, които се продава… скъпо. Цената му е 25 000 000 йени или малко над 300 хил. лв. Какво мислите за рестомод подхода на Tom’s?

 

Лукс от Китай!