19-годишна българка с Nissan GT-R смая известен руски влогър на „Нордшлайфе“ (Видео)

  • Галерия от 6 снимки Галерия от 6 снимки

21 Jan 2024

Ако следите известния руски автомобилен влогър Миша Шарудин сигурно сте видели едно от последните му видеа, в което той преследва Nissan GT-R с българска регистрация на „Нюрбургринг Нордшлайфе“.

Това, което не знае по време на обиколката е, че японската кола е карана от 19-годишно момиче от България. При това професионален състезател!

Нашият приятел Ангел Харизанов обаче не пропусна да напише коментар под прясното видео, информирайки имащия над 1,2 милиона абоната в YouTube Шарудин, че „току-що беше изпреварен от 18-годишно момиче“.

Всъщност тя е на 19 и се казва Александра Вътева, като миналата година участва в Porsche Sports Cup Германия, карайки Porsche Cayman GT4. Участва и в ендуранс шампионата с Павел Лефтеров. Завършва 2023-та с 3-то място в своя клас и 2-ро в ендуранса, записвайки няколко подиума и печелейки 7 купи.

Алекс също се включва с коментар към видеото на родения в Русия влогър, който е израснал в Холандия, а сега живее в Нюрбург, Германия. Миша Шарудин е впечатлен от карането на младата българка и я пита дали ще участва в Nürburgring Endurance Series, на което Алекс отговаря, че „се надява тази година“.

Собственикът на мощния 650 к.с. Nissan GT-R Йордан Стефанов пише под видеото: „Миша , това е моята кола и я кара 19-годишната талантлива Александра Вътева. Бях в колата и тя беше изключително предпазлива в първата си обиколка на Нордшлайфе“.

Самият Миша отговаря с „Невероятно“, но след него става спор, че GT-R-ът е значително по-мощен от Porsche-то на Миша, което в случая е 718 Cayman GT4 с 420 к.с.

Объркването идва и от заглавието на видеото „1000 hp Nissan GT-R vs Porsche GT4 // Nürburgring“, тъй като Шарудин смята, че мощността на GT-R-a e 1000 к.с. Той обаче е 650 к.с., което прави карането на Алекс още по-впечатляващо. Все пак руснакът „може да кара на Нордшлайфе със затворени очи“, пише собственика на българския GT-R.

Александра Вътова изкарва книжка за мотор (категория А1) на 16 години, а в карането намира своята страст към моторспорта. След това започва да кара картинг, като в Румъния се състезава професионално. След картинга се качва в Cayman на Overdrive, карайки го на различни писти по света. Това й отваря вратата да се състезава за отбора на Overdrive Racing.

Лукс от Китай!