Да паднеш от смях: това е бъдещото Lamborghini (Видео)

  • Галерия от 5 снимки с прототип на Lamborghini Urus PHEV Галерия от 5 снимки с прототип на Lamborghini Urus PHEV

25 Jan 2024

Около фабриката на Lamborghini в Сант‘Агата Болонезе може да видите немалък брой прототипи, които се тестват в околността. Дебнещите до входа на завода папараци със сигурност са се разсмели, когато са видели какво се задава към обектива.

Такъв камуфлаж никой не е очаквал, но определено е забавен. Изглежда като евтино покривало за автомобил с изрязани в него отвори за предните врати, накрайниците на генерацията, челното и задното стъкла. Капачките на джантите са лепенки, криещи емблемите с бика на Lamborghini.

Под смешния камуфлаж се крие бъдещото Lamborghini Urus PHEV. Плъг-ин хибридната версия се тества в момента и трябва се появи през втората половина на 2024 г.

Когато това се случи изцяло бензиновите Urus S и Urus Performante ще спрат да се предлагат. И на тяхно място ще има хибридни модификации.

Двигателят на Urus PHEV трябва да бъде 4,0-литров V8 би-турбо, комбиниран с хибридна система, които при Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid генерират сумарно 739 к.с. и 950 Нм максимален въртящ момент. От 0-100 км/ч най-мощният Cayenne ускорява за 3,7 секунди и има максимална скорост 295 км/ч. В електрически режим тази версия може да измине около 70-80 км.

Със сигурност може да очакваме една идея по-високи показатели по отношение на мощност и въртящ момент при хибридния Urus спрямо неговия събрат с емблеми на Porsche.

Лукс от Китай!