ВИДЕО: Намериха над 300 класически „мъсъл карс“ в тексаско хале

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

29 Jan 2024

20, 50, окей, но над 300? Кой „забравя“, че има повече от триста коли, без значение какви са те? Т.н. “barn finds” създават особено вълнение у автомобилните фенове, което често е и повод за леко послъгване с историята, с цел вдигане на шум, мистификация и, съответно, реклама на даден екземпляр и повод за искане на добра за собственика цена.

На тази история, в която няма нищо мистично, попадам в hemmings.com. Казано накратко, дъщерята на собственика на халето (явно починал) и неговото съдържание, се свързала с г-н на име Джейсън, който да разгледа колекцията и да даде мнение. Последният е специалист в областта и собственик на Southern Bush Motorsports, консултантска агенция за класически автомобили. Тоест, човек който е виждал „две и двеста“, но явно никога… 300+. 

Оказало се, че в дългото четвърт миля хале се помещават 302 коли, сред които екземпляри от 1-вото поколение Ford Mustang, също 1971 Mustang Mach 1 Fastback, няколко Mercury Cougar, Corvette C3-ки, Camaro-та и Chevell-и. Списъкът продължава с 1968 Plymouth Road Runner и 1970 Plymouth Cuda, 1971 Oldsmobile Cutlass и дори един Jaguar E-Type (XK-E). Според джейсън, всички автомобили не са регистрирани и са в оригинален вид. Но как са се озовали там?

Дъщерята споделила, че баща ѝ имал фирма за репатриране и, явно, когато клиентите му не успявали да си платят услугата, той задържал колата. Което обяснява защо в тази бивша ферма за телета няма екзотики, като Shelby GT 500. Въпреки това колекцията е респектираща. А дамата иска за нея 1 млн. долара. За нея не било опция да се занимава да продава всяка кола поотделно, заради… занимавката. Та, ако си търсите триста класики, предимно щатски V8 купета, имате оферта.

Лукс от Китай!