Обновеният шоурум на Maserati в София отвори врати

  • Галерия с 29 снимки. Галерия с 29 снимки.

01 Feb 2024

Място не само за настоящи и потенциални клиенти на марката, за фенове на Maserati, но и за ценители на италианския стил. Марката, която е добре позната на българския пазар, е тук от 2006 г., откогато нейният официален представител Auto Italia подписа договор с производителя не къде да е, а на 76-тото изложение в Женева.

А вчера Auto Italia организира парти по случай чисто новия шоурум в София, който се намира на досегашния адрес, бул. „Христофор Колумб“ 43, но в друго помещение, което е обзаведено по най-новите стандарти на марката. Там клиентите могат да намерят от кътче с мостри за кожа и екстериорни цветове, през различни волани, до опции за колела и спирачки.

И, разбира се, автомобили. По време на събитието гостите видяха Gran Turismo, Gran Turismo Sport, бижуто MC20, Gran Gabrio, Grecale Trofeo, Levante Trofeo и премиум версията му – Levante V8 “Ultima”, като за екипа на Dizzy бе особено приятно присъствието на зеленото Quattroporte, чиято тотална реставрация проследихме в детайли. Ако сте пропуснали видеото ни, може да го гледате тук.

Постепенно Maserati започна да става все по-честа гледка по родните пътища, а след лансирането на SUV моделите Levante (2016) и Grecale (2022; карахме страхотното Trofeo с 530 коня), „тризъбецът“ определено увеличи и утвърди пазарните си позиции в премиум сегмента. Показателно за развитието на бранда у нас бе и откриването на втори шоурум след този в София, в края на юли 2022 във Варна.

Лукс от Китай!