ВИДЕО: Караме новия Prius на Toyota

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

03 Feb 2024

Prius е модел, който направи революция. Той е първият масов електрифициран автомобил и постави стандартните по отношение на хибридните системи. Вече е на 26 години (можете ли да повярвате?!), а най-новото поколение е на пазара от 2023 г.

То е доста по-различно. Пак е хибрид, плъгин, но вече колата може да се нарече привлекателна. Да, някои може да оспори това и да каже, че дизайнът е въпрос на вкус, но вижте първата генерация. Красива? Никак даже.

Но освен визуални, оптимизациите са и в техническия отдел. По-ефективен бензинов двигател, по-голям електрически пробег и, ура, повече мощност. Prius вече може да се похвали с общо 223 к.с. и спринт от 0-100 км/ч за под 7 секудни.

Значи вече е и бърз? Не точно, но доста повече спрямо предходната генерация. Но, какви са точно промените, как се усеща на пътя, колко струва и отговорите на още много въпроси даваме във видеото. 

Което направихме с подкрепата на нашите приятели от AutoPro.bg. Фирмата предлага изключително разнообразие от автомобилни аксесоари и тунинг части! Разполага с четири физически магазина, както и як сайт, където може да намерите всичко за вашата кола. Кликнете горе и ще се убедите.

Лукс от Китай!