Великобритания се похвали с 1 млн. електрически автомобила


06 Feb 2024

Великобритания регистрира своето едномилионно изцяло електрическо превозно средство през януари 2024 г. Това става ясно от данни на Обществото на производителите и търговците на автомобили (SMMT) на Острова.

Резултатът е постигнат след 20 935 електромобила, регистрирани през миналия месец, което отразява 21 процента увеличение на годишна база. Пазарният дял на BEV за месеца също расте до 14,7 процента, макар и малко под представянето за цялата 2023 г. от 16,5 процента. Плъг-ин хибридите записват значителен ръст от 31,1 процента, завладявайки 8,4 процента от общия пазар на нови автомобили в UK.

Въпреки положителните тенденции на пазара на електрически превозни средства във Великобритания, продължават да съществуват предизвикателства, главно в нестабилността на доставките на BEV. Заслужава да се отбележи фактът, че разликата в търсенето между фирмените коли и частните купувачи е голяма. Докато автопаркът за бизнеса се повишава с 41,7 процента през януари, регистрациите от частни купувачи намаляват с 25,1 процента.

Лукс от Китай!