Renault няма спирка - обяви още един нов SUV


08 Feb 2024

Renault изглежда смята, че не може да има твърде много SUV автомобили в гамата си. Французите току-що обявиха появата на нов повдигнат представител, който ще носи името Symbioz. Той ще се присъедини към Captur, Arkana, Austral, Rafale и електрическия Megane E-Tech Electric в портфолиото от малко по-проходими автомобили на бранда.

От компанията обясняват, че Symbioz звучи като френската дума „symbiose“, произлизаща от древногръцката „symbiosis“, което означава „съжителство“, ценност, дълбоко вкоренена в гените на Renault с посланието „автомобили за живота“. Това е дума, която звучи по подобен начин на много езици: „symbiosis“ на английски, „simbiose“ на испански и „simbiosi“ на италиански, което прави името Symbioz лесно за разбиране от широката публика.

Symbioz ще се отличава с новия дизайн на марката. Този нов SUV е най-компактният хибрид от гамата на Renault в сегмент C с дължина едва 4,41 м. Интериорът е проектиран да удовлетворява цялото семейство с щедро пространство и капацитет на товарене. Задвижването ще бъде поверено на хибридна система със 145 к.с.

Лукс от Китай!