Поне още няколко месеца тол камерите няма да следят за скорост


08 Feb 2024

Министерствата на вътрешните работи и на регионалното развитие усилено работят по системата, която ще позволи тол камерите да следят за средна скорост. Но докато това стане ще са необходими още месеци. Това стана ясно от изказване на вътрешния министър Калин Стоянов в парламента.

Стоянов определя системата, която ще позволи близо 300 стационарни и 55 мобилни камери да следят за средна скорост по пътищата, като абсолютен приоритет на МВР. Тя е революционна за България, тъй като досега в страната имаше едва 2-3 места, на които се следи за средна скорост и то в много кратки отсечки – например в третият тунел на магистрала “Струма” в посока от София към Перник и по пътя Карлово - Пловдив. Камерите на тол системата ще позволят това да става на стотици места.

Нови камери

В допълнение на обещанието на столичния кмет за нови камери за скорост в София, Стоянов заяви, че МВР ще разположи 20 нови камери на различни опасни участъци в страната. Отделно от това има четири обществени поръчки за 280 броя нови камери. Засега обаче МВР не се ангажира със срокове за поставянето на новите камери, нито съобщава къде ще се намират те.

Източник: OFFNews

Първото Revuelto в България!