Обвиниха Роуън Аткинсън за по-слабите продажби на електромобили


12 Feb 2024

Роуън Аткинсън беше обвинен като част от причините за по-бавните продажби на електрически автомобили по време на реч в Камарата на лордовете във Великобритания. Актьорът, изиграл легендарната роля на мистър Бийн, беше споменат по време на среща с комисията по околната среда и климатичните промени на Острова.

По време на срещата, екоактивистите от групата The Green Alliance говорят за основните препятствия, пред които е изправено правителството в стремежа си да премахне бензиновите и дизеловите автомобили до 2035 г. От формацията твърдят, че статия, написана от Аткинсън, публикувана миналото лято, сериозно е навредила на каузата.

Материалът, публикуван в The Guardian през лятото на 2023 година, беше озаглавен: „Обичам електрическите коли – и бях от първите, които си купиха. Но все повече се чувствам измамен.“ В писмото от The Green Alliance се казва, че „една от най-вредните статии беше коментар, написан от Роуън Аткинсън, която в последствие беше категорична развенчана“.

От организацията обясняват: „За съжаление, проверките на фактите никога не достигат до същата широчина на аудиторията като първоначалното невярно твърдение, подчертавайки необходимостта от осигуряване на високи редакционни стандарти около прехода към зелена енергия".

Първото Revuelto в България!