Обвиниха Роуън Аткинсън за по-слабите продажби на електромобили


12 Feb 2024

Роуън Аткинсън беше обвинен като част от причините за по-бавните продажби на електрически автомобили по време на реч в Камарата на лордовете във Великобритания. Актьорът, изиграл легендарната роля на мистър Бийн, беше споменат по време на среща с комисията по околната среда и климатичните промени на Острова.

По време на срещата, екоактивистите от групата The Green Alliance говорят за основните препятствия, пред които е изправено правителството в стремежа си да премахне бензиновите и дизеловите автомобили до 2035 г. От формацията твърдят, че статия, написана от Аткинсън, публикувана миналото лято, сериозно е навредила на каузата.

Материалът, публикуван в The Guardian през лятото на 2023 година, беше озаглавен: „Обичам електрическите коли – и бях от първите, които си купиха. Но все повече се чувствам измамен.“ В писмото от The Green Alliance се казва, че „една от най-вредните статии беше коментар, написан от Роуън Аткинсън, която в последствие беше категорична развенчана“.

От организацията обясняват: „За съжаление, проверките на фактите никога не достигат до същата широчина на аудиторията като първоначалното невярно твърдение, подчертавайки необходимостта от осигуряване на високи редакционни стандарти около прехода към зелена енергия".

Лукс от Китай!