Afeela, съвместната марка на Sony и Honda, готви още два модела

  • Галерия със седем снимки на седана Галерия със седем снимки на седана

15 Feb 2024

Сещате ли се за Afeela, новата съвместна марка на Honda и Sony? Гигантите представиха първия си съвместно разработен модел на CES през януари. И обявиха името Afeela. Оттогава обаче нямаше новини. До сега! Двете компании разкриха плановете си да представят още два автомобила, макар и не съвсем скоро. Първо през 2025 г. ще се появи серийният вариант на седана, който видяхме в Лас Вегас. Две години след него ще видим първия кросоувър Afeela, а през 2028 г. – компактен модел с размерите на Golf.

Представеният дотук седан изглежда супер аеродинамичен. Дизайнът му е смес между познати елементи от Tesla, Lucid и Ioniq.

Макар да говорим за коли от бъдещето, характеристиките на представения седан не изглеждат особено футуристични. Той се задвижва от два електромотора с по 240 к.с. всеки. Батерията е сравнително голяма – 91 кВтч, но поддържа зареждане с едва 150 кВт, което едва ли ще изглежда особено респектиращо, когато колата започне да се продава през 2025-26 г.

По-същественото ще бъде технологичното ниво на интериора, както може да се очаква от кола, правена от Sony. Това включва технологии за подпомагане на водача, разчитащи на цели 45 сензора и камери на борда, контролирани от изкуствен интелект. Макар от Honda да уверяват, че колата не е PlayStation на колела, то може да сте сигурни, че интеграцията с всички продукти на Sony ще е повече от изпипана.

Лукс от Китай!