Singer Vehicle Design направи своето Porsche №300

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

16 Feb 2024

Калифорнийското ателие за мечти отбеляза важен момент в своята 15-годишна история – производството на автомобил номер 300. Което означава, че Singer Vehicle Design правят средно по 20 коли на година, макар че със сигурност обемът варира във времето.

Неведнъж сме писали за творбите на Singer и надали някога ще ни омръзне. Най-новият и „юбилеен“ проект е базиран на 1990 Porsche 911 Targa (964), кръстен е “Sotto“ и в боядисан в чудесното Resistance Blue. Под покритието се крият карбонови панели, а в задната част работи атмосферен 4-литров 6-цилиндров боксер с над 400 к.с., командващи се с три педала и 5-степенна механична кутия.

Салонът също е уау! Предимно оранжев, като седалките са тапицирани чрез типичния за Singer метод – кожени обшивки, направени от преплетени тънки ленти от естествения материал. Никилираните капси в седалките също са характерни за рестомод колите на ателието, а конструкцията им е карбонова, което се вижда от прекрасно завършените им гърбове. 

Singer продължава да жъне успехи. От 2009 насам компанията се разви осезаемо. Сега ателието ѝ в Торънс, Калифорния, заема площ от почти 1100 кв. метра, а има и работилница във Великобритания. Броят на служителите е около 700. Продажбите на Singer Vehicle Design са се увеличили с 225% през последните три години и сега хората на Роб Дикинсън правят дори собствени часовници.

Относно г-н Дикинсън, да, фамилията му може да ви е позната, защото основателят на SVD e братовчед на Брус Дикинсън. Кликнете на снимката му горе за любопитен материал по темата.

Лукс от Китай!