Renault на салона в Женева - електрически BMX и наследник на Zoe

  • 5 снимки 5 снимки

20 Feb 2024

Renault ще присъства на 91-вото Международно автомобилно изложение в Женева от 26 февруари до 3 март 2024 г., където марката ще покаже нов автомобил, както и няколко интересни предложения от бранда си Reno. Пресконференцията, на която ще бъде представено Renault 5 E-Tech electric, ще започне в 10:30 ч. в понеделник, 26 февруари.

5 E-Tech electric, наследникът на Renault Zoe, е първият автомобил, който включва Reno, интерактивния аватар на Renault. В демонстратор в овала по средата на щанда посетителите ще могат да побъбрят с този нов, умен и приветлив спътник.

Renault подсилва лансирането на своя емблематичен автомобил с 5 Movements, програма с пет френски стартиращи компании в сферата на мобилността. Всеки съвместен проект е свързан с природен елемент - земя, вода, въздух или сняг - и всички тези продукти са революционни, компактни и високоефективни.

Например, Evol BMX е резултат от съвместната работа на Оливие Льо Келек, почитател на електрическата мобилност, и Винсент Кост, известен архитект. Неговият дизайн представлява безупречно съчетание на жизненост и висока производителност, което го прави идеален за запалени колоездачи и фенове на градската култура. Този изключителен модел се задвижва от мотор с мощност 500 Вт и може да развие скорост до 45 км/ч.

Searacer пък е първият електрически джет, създаден в югоизточна Франция от Флавиен Нейерц и предназначен за водни спортове. Производителността на двигателя с висока плътност е несравнима, а Searacer е достатъчно гъвкав, за да удиви както опитни спортисти, така и начинаещи, казват от Renault. Той спечели награда A’ Design Award, както и одобрението на мотоциклетния състезател в Гран при на Франция Фабио Куартараро.

Лукс от Китай!