Край Сливен глобиха рекордно 19-годишен за дрифт край деца


29 Feb 2024

Поредната случка с превъзбуден млад шофьор идва от сливенското село Сотиря, където 19-годишен шофьор е бил глобен за дрифтиране покрай автобусна спирка. Всъщност, надали младежът е дрифтирал, тъй като е излишно да обясняваме колко умения и добре подготвен автомобил изисква тази категория в моторния спорт. За пиленете на гуми и влизане в насрещното с вратите напред в близост до деца шофьорът е получил честитка за 3000 лева.

Освен, че се е опитал да дрифтира с VW Bora (което, честно, звучи невъзможно), шофьорът не е взел и предвид факта, че на мястото - оживена улица в селото - има общински охранителни камери. Чрез тях служители на МВР успяват да видят номера на автомобила и установяват неговата собственост. Шофьорът имал книжка едва от няколко месеца, а колата била собственост на негов роднина. Класика!

Привикан в районното, мъжът зад волана получава глобата от 3000 лева, но последствията не са само финансови. Книжката му е отнета за 12 месеца, а регистрационните табели на автомобила също са свалени. 

Лукс от Китай!