Цолов завърши четвърти в първото състезание от сезона във Формула 3


01 Mar 2024

Никола Цолов завърши четвърти в спринтовото състезание в Бахрейн – най-доброто му класиране във Формула 3 досега. Българинът има за какво да съжалява, след като през по-голямата част от първата за сезона надпревара беше начело и участва в страхотни битки за запазване на първата позиция, включително със съотборника си Лорънс ван Хупер. В края, обаче, проблем с двигателя го направи лесна жертва на пилотите с DRS зад него, като състезанието беше спечелено от Арвид Линдблад от отбора на Prema.

„Конкурентите ми не бяха по-бързи от мен, бях най-бърз. Обаче от шестата обиколка имах проблем с двигателя и ми връщаше газта при превключване на четвърта и пета предавка. Това се случваше навсякъде – както на правите, така и в завои. Ставаше все по-зле и нямах никакъв шанс. Иначе това щеше да е много лесна победа за мен, защото бях много бърз и всичко беше перфектно като битки, изпреварвания… Нямаше какво да направя“, сподели Никола Цолов след финала.

Седемте точки още в първия старт са повече от силно начало на сезона за 17-годишния ни талант. За сравнение през сезон 2023 г. той събра общо шест точки. ART Grand Prix пък поведе в класирането при отборите, благодарение и на второто място в състезанието на Лорънс ван Хупер, който записа и най-бърза обиколка.

Основното състезание е в събота, 2 март, от 11:00 българско време.

Лукс от Китай!