Новото Maserati GranCabrio Spyder: Емблематичен дизайн и елегантност с отворен покрив

  • 7 снимки 7 снимки

01 Mar 2024

Maserati представя GranCabrio, най-новото творение на Тризъбеца, създадено за ценителите, които заслужават най-високото ниво на комфорт и стил. GranCabrio е съвсем ново и също толкова елегантно колкото всепризнатото GranTurismo. Maserati GranCabrio се предлага с ниво на оборудване модел Trofeo, включващо 6-цилиндровия двигател Nettuno с вътрешно горене, 3,0-литров туин-турбо с 542 к. с., който е туптящото сърце на най-мощните автомобили в гамата на Тризъбеца.Изключителната производителност на двигателя Nettuno – най-мощният, създаван някога за Maserati GranTurismo, отново е съчетан с изключителен комфорт за
пътуване на дълги разстояния.


 

Новият кабриолет на Тризъбеца е 100%-ово италианско произведение на изкуството и следва стъпките на GranTurismo, предлагайки нова и завладяваща версия на Grand Tourer par excellence, без да жертва лукса, динамиката, комфорта на шофиране и спортния дух.Покривът е изработен от плат, се прибира в багажното отделение за 14 секунди при движение със скорост до 50 км/ч. GranCabrio гарантира пространство за четирима пътници, тъй като е идеално за пътуване с компания. Подходящо е и за самостоятелно пътуване с вятъра в косите Ви, докато се наслаждавате на всички емоции от изключителното шофиране в най-автентичния италиански стил.

Елегантността на Maserati GranCabrio е внушителна и отвън, когато мекият покрив е отворен и ревът на двигателя е всеобхватен. Връзката между шофьора, пътя и пейзажа придава несравнимо изживяване от шофирането, което може да бъде усетено само и единствено от кабрио версията на автомобила. Историята на успеха обхваща повече от 60 години – кабриолетният вариант на първия спортен автомобил на Maserati, 3500 GT, е представен на автомобилното изложение в Женева през 1959 г. Вниманието към дизайна и страстта към ексклузивните детайли не омаловажават производителността. Технологията е отличителен белег и основен елемент, който се превръща в най-добрия инфотейнмънт и подпомагане на водача, за да се гарантира безопасност и забавление зад волана на автомобил, който не приема компромиси. Идеалният партньор за безкрайни пътувания, белязан от оптимален баланс между естетически подход и ненатрапчива функционалност. "Изживяването на открито" е подсилено от забележителен уют и комфорт, като мекият покрив се предлага в пет цвята, които могат да се управляват от централни дисплей чрез сензорен бутон за пълен контрол и автономност.

 

За любителите на шофирането на открито, Maserati е помислил за всичко - GranCabrio се предлага с иновативна система за затопляне на врата на водача и неговия спътник с три различни нива на интензивност. Една от опционалните екстри е дефлектор, който може да се използва с двама пътници и да се сгъва ръчно. Когато горната част е отворена, тя намалява образуването на турбуленция вътре в купето и дава възможност да се насладите на най-доброто от аеродинамиката на автомобила. Maserati представя GranCabrio, най-новото творение на Тризъбеца, създадено за ценителите, които заслужават най-високото ниво на комфорт и стил. GranCabrio е съвсем ново и също толкова елегантно колкото всепризнатото GranTurismo. Maserati GranCabrio се предлага с ниво на оборудване модел Trofeo, включващо 6-цилиндровия двигател Nettuno с вътрешно горене, 3,0-литров туин-турбо с 542 к. с., който е туптящото сърце на най-мощните автомобили в гамата на Тризъбеца.Изключителната производителност на двигателя Nettuno – най-мощният, създаван някога за Maserati GranTurismo, отново е съчетан с изключителен комфорт за
пътуване на дълги разстояния.


 

Новият кабриолет на Тризъбеца е 100%-ово италианско произведение на изкуството и следва стъпките на GranTurismo, предлагайки нова и завладяваща версия на Grand Tourer par excellence, без да жертва лукса, динамиката, комфорта на шофиране и спортния дух.Покривът е изработен от плат, се прибира в багажното отделение за 14 секунди при движение със скорост до 50 км/ч. GranCabrio гарантира пространство за четирима пътници, тъй като е идеално за пътуване с компания. Подходящо е и за самостоятелно пътуване с вятъра в косите Ви, докато се наслаждавате на всички емоции от изключителното шофиране в най-автентичния италиански стил. Елегантността на Maserati GranCabrio е внушителна и отвън, когато мекият покрив е отворен и ревът на двигателя е всеобхватен. Връзката между шофьора, пътя и пейзажа придава несравнимо изживяване от шофирането, което може да бъде усетено само и единствено от кабрио версията на автомобила. Историята на успеха обхваща повече от 60 години – кабриолетният вариант на първия спортен автомобил на Maserati, 3500 GT, е представен на автомобилното изложение в Женева през 1959 г.


 

Вниманието към дизайна и страстта към ексклузивните детайли не омаловажават производителността. Технологията е отличителен белег и основен елемент, който се превръща в най-добрия инфотейнмънт и подпомагане на водача, за да се гарантира безопасност и забавление зад волана на автомобил, който не приема компромиси. Идеалният партньор за безкрайни пътувания, белязан от оптимален баланс между естетически подход и ненатрапчива функционалност. "Изживяването на открито" е подсилено от забележителен уют и комфорт, като мекият покрив се предлага в пет цвята, които могат да се управляват от централни дисплей чрез сензорен бутон за пълен контрол и автономност. За любителите на шофирането на открито, Maserati е помислил за всичко - GranCabrio се предлага с иновативна система за затопляне на врата на водача и неговия спътник с три различни нива на интензивност. Една от опционалните екстри е дефлектор, който може да се използва с двама пътници и да се сгъва ръчно. Когато горната част е отворена, тя намалява образуването на турбуленция вътре в купето и дава възможност да се насладите на най-доброто от аеродинамиката на автомобила.

Лукс от Китай!