Що е то парк патрул автомобил? От днес в София

  • 2 снимки 2 снимки

12 Mar 2024

Що е то парк патрул автомобил?

За съжалeние още нямаме официални снимки на този страховит автомобил, но пък имаме информацията на БТА и 2 илюстративни снимки на Stolica.bg

От „Център за градска мобилност“ (ЦГМ) ще демонстрират първия оборудван автомобил за контрол на паркирането на територията на Столична община. Събитието ще се състои от 9:30 часа пред Храм-паметника „Св. Александър Невски“, съобщиха от ЦГМ.

Автомобилът е първият оборудван като „Парк Патрул“ по проекта „Дигитализация на съществуващи услуги и предоставяне на нови дигитални услуги за събиране, обработка, анализ, обмен и визуализация на данни за управление и контрол на паркирането на ППС в местата, отредени за паркиране на територията на Столична община”.

По време на демонстрацията автомобилът ще бъде изпробван в реална среда. Ще бъде представена и информация за целите на проекта и за възможностите, които реализацията му ще предостави на Столичната община - за създаване и въвеждане на базирани на реални данни и анализи, гъвкави политики по отношение на паркирането на територията на целия град.

Това е първият в България и на Балканите проект за дигитализация на всички услуги по паркирането от такъв мащаб и с такива възможности, съобщиха още от ЦГМ.

В началото на февруари столичният кмет Васил Терзиев съобщи, че през последните три месеца в София са издадени над 20 % повече фишове за неправилно паркиране. За месеците от ноември до януари, екипите на „Центъра за градска мобилност" са наложили 39 454 глоби на стойност 943 372 лв. Продължаваме да подобряваме контрола над паркирането в София. Резултатите са налице, заяви кметът.

Лукс от Китай!